De details maken het verschil in elk interieur: daarom is het kiezen van de juiste deurbeslag van groot belang. Deurbeslag is zelfs een van de meest gebruikte items in huis, maar toch wordt er vaak niet genoeg aandacht aan besteed. We willen je graag kennis laten maken met de verschillende soorten deurbeslag, met name het binnendeurbeslag. Dit is het perfecte item om je interieur een upgrade te geven. Lees verder om erachter te komen wat binnendeurbeslag precies is en welke soorten er zijn.

Wat is binnendeurbeslag?

Binnendeurbeslag is het beslag dat wordt gebruikt om binnendeuren te open en te sluiten. Het bestaat in principe uit twee delen: de kruk en de rozet. De kruk is het onderdeel dat je vasthoudt om de deur te openen of te sluiten, en de rozet is het plaatje dat ervoor zorgt dat het deurbeslag netjes overgaat in de deur.

Welke soorten binnendeurbeslag zijn er?

Nu je weet wat het precies is, wil je misschien weten welke verschillende soorten er zijn. Ten eerste kan binnendeurbeslag worden onderverdeeld in modern en klassiek. Bij een modern interieur past glanzend en strak binnendeurbeslag met strakke lijnen, terwijl klassieke deuren met rondingen beter tot hun recht komen met vintage beslag.

Vervolgens heb je nog de keuze tussen verschillende materialen. Binnendeurbeslag kan gemaakt zijn van roestvrij staal, messing, chroom of zelfs van brons. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling en past bij een andere stijl.

Waar moet je op letten bij het kopen van deurbeslag?

Bij het kopen van deurbeslag is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo dien je de juiste maat te kiezen: meet eerst de afmetingen van je deuren op, zodat je het beslag op de juiste manier kunt bevestigen. Daarnaast is het belangrijk om de dikte van de deur te weten, zodat het beslag ook past. Verder is het slim om te kijken welke stijl bij jouw interieur past en welk materiaal je wilt. Kies tenslotte voor binnendeurbeslag van goede kwaliteit: dit gaat namelijk lang mee en is beter bestand tegen beschadigingen.

Vergeet de kleine details niet

Tot slot is het verstandig om ook aan kleine details te denken bij het kiezen van jouw binnendeurbeslag. Vergeet niet dat deurbeslag wordt gebruikt door iedereen die bij je over de vloer komt, dus het is belangrijk dat het beslag niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook goed in de hand ligt en soepel werkt.

Binnendeurbeslag kan je interieur naar een hoger niveau tillen en het is een item waar je dagelijks gebruik van maakt. Het is daarom belangrijk om de juiste keuze te maken bij het kopen van binnendeurbeslag. Bedenk van tevoren goed welke stijl bij jouw interieur past en welk materiaal je mooi vindt. Vergeet daarnaast niet om de afmetingen van je deur op te meten en te kiezen voor goede kwaliteit. Kortom, let op de details en maak van jouw deuren een echte eyecatcher!

Door Redactie